Šišanje i minival

Za održavanje kvalitete vaše kose bitno je da svakih 6 tjedana skratite vrhove. Naime, vrh vlasi je puno slabiji od korijena, što vašu kosu čini ranjivom i podložnom oštećenju, pucanju i “rascvjetavanju”. Svakodnevno oblikovanje dodatno oštećuje slabe vrhove, pa kosa unatoč vašim naporima može izgledati neuredno.

Kod odabira frizure i duljine kose važno je biti realan. Nismo svi top modeli i ne stoje nam svima baš sve frizure, koliko god one moderne bile. I najmodernija frizura može ispasti najgora frizura koju smo ikada imali, ako naš oblik lica ili struktura kose ne odgovara frizuri ili određenoj duljini kose. Dobro razmislite prije nego što se odlučite za neku drastičnu frizuru, pogledajte puno fotografija i budite sigurni da je riječ o frizuri koju želite i koja će vam odgovarati. Kosa brzo naraste, ali ipak ne preko noći, pa je pametna odluka sporo odlučiti nego brzo rezati.

 

 


Minival

Minival je postupak za postizanje trajnih kovrči putem kemijske obrade kose, a ujedno je bio najpopularniji postupak za promjenu teksture kose u 20. stoljeću. Zadnjih je godina ponovo zaintrigirao sve koji su željni luksuznih i trajnih kovrča. Sve što vam je potrebno za provođenje minivala u djelo je očuvana kosa te nešto strpljenja i odlučnosti jer kosu nakon minivala nije moguće vratiti u prvotno stanje nego pustiti da izraste.

Na što obratiti pozornost prije odluke za minival?
Minival je kemijski tretman kose, a kovrče se postižu tako što kemijski sastojci djeluju na vlasi kose kako bi se one lakše kovrčale. Sukladno tome, poželjno je da kosa nije tretirana prije odlaska na minival. Ukoliko redovito mijenjate boju kose, koristite toplinske alate za oblikovanje ili znate da vam je kosa oštećena, pričekajte nekoliko mjeseci ili ošišajte oštećene dijelove kako biste izbjegli uništenu kosu.

Suha i oštećena kosa također može uzrokovati loše rezultate minivala, posebice ako ste prethodno bojili kosu u plavo ili koristili izbjeljivač, tj. hidrogen. Minival se preporučuje provoditi na prirodnoj i netretiranoj kosi jer će rezultati i kovrče tada najbolje uspjeti. Prije odlaska na minival također je preporučljivo konzultirati se s frizerom koji će provoditi postupak kako bi vam ukazali koje su najbolje opcije i mogući ishodi.

Biljni minival

Biljni minival namijenjen je svima koji žele povećati volumen svoje kose, a pritom žele zadržati meku i glatku kosu. Posebno je koristan kod osoba koje imaju izrazito tanku kosu jer ona nakon biljnog minivala izgleda vizualno gušća. Za razliku od klasičnog minivala, koji kod guste kose najčešće izaziva efekt “slame”, biljni minival djeluje potpuno prirodno i ne isušuje kosu.
Razlika od klasičnog minivala je u tome što se biljni minival radi sa blagim razvijačima koji u sebi imaju biljne ekstrakte. Oni su vrlo nježni za kosu i vlasište i ne oštećuju ih. Kosa nakon tretmana izgleda njegovano, a kovrče su živahne i prirodne. Rezultat je bujna i prekrasna kovrčava kosa, koja je istodobno zdrava te izgleda potpuno prirodno.