Bojanje i pramenovi

Došlo je vrijeme da napokon promijenite boju za kosu, ali niste sigurni za koju se nijansu odlučiti, a s kojom ćete zasjati i oduševiti sve oko sebe. Danas postoje razne boje za kosu i jedino što treba prije nego se odlučite, provjeriti koja bi vam boja najbolje odgovarala.
Teško je zamisliti da barem jednom u svom životu niste posegnuli za promjenom bojom kose, bilo da se radi o bojanju cijele kose ili samo pramenova. Promjene su dobrodošle, a pogotovo kada se osoba nakon njih osjeća zadovoljno i sretno.

Crvena je boja vatre i obično ju odabiru ljudi koji žele biti zapaženi i da se o njima priča. To su svi oni koji ne žele biti samo dio nečije skupine, oni se žele isticati i voditi glavnu riječ. Kome najbolje odgovara crvena boja kose? Za nju se najviše odlučuju žene tamnije puti jer se odlično nadopunjuju crvena nijansa i tamnija boja kože.

Uvijek se govorilo da se plavuše bolje zabavljaju i da su muškarcima privlačnije. Ova tvrdnja se ne može odnositi na sve jer boja kose ne znači da automatski imate prednost u životu ili da ćete uvijek biti zanimljiviji.
Za plavu boju se trebaju odlučiti osobe sa svjetlijom puti i svijetlim očima, ali ako imate tamnu boju očiju i blijedi ste i vi ste jedan od kandidata za promjenu boju kose. Žene koje odluče obojati kosu u plavu boju trebaju znati kako moraju redovito odlaziti na šišanje jer se vidi svako oštećenje i suha vlas.

Smeđa boja kose je najbolje rješenje ako želite sakriti ispucale vrhove jer se za razliku od plave boje kose ovdje ipak manje vide. Smeđa boja će najbolje odgovarati ženama čija je prirodna boja sivkasta jer će tako nova boja kose dobiti potreban sjaj.

Tamna boja kose pojačava dojam mističnosti, a baš kao i kod crvene boje, crna najbolje odgovara ženama tamnije puti. Svi koji se odluče za crnu trebaju znati kako s njom dolaze do izražaja neke nepravilnosti na licu koje su se prije uspješno skrivale.

Bez obzira za koju se boju odlučili važno je da na kraju priče budete zadovoljni izgledom s kojim ćete puni energije šarmirati sve oko sebe.

 

Pramenovi

Kada su dobro napravljeni, pramenovi u kosi zaista donose veliku dobrobit za vaš izgled. Kosa izgleda življe i bujnije, boja je osvježena i djeluje daleko zanimljivije nego kada je u jednom tonu.

Ipak, da biste bili zadovoljni krajnjim rezultatom, vrlo je važno da odaberete boju i nijansu pramenova koja će se savršeno uklopiti uz podlogu – prirodnu boju kose ili prethodno odabranu boju za kosu, ali i uz vašu boju očiju i nijansu i podton kože lica!

 

Izvor: www.savjetnica.com